De nieuwe Ford Focus 1.0 EcoBoost maakt in Europa een vliegende start. Zo bestelden in april meer dan 4.700 Europese klanten de Focus met een driecilinder onder de kap en daarmee nam deze uitvoering 23,3% van alle Focus-bestellingen voor zijn rekening.

“De 1.0 EcoBoost-motor is een fraai voorbeeld van vernieuwende motortechnologie die precies op tijd op de markt verschijnt, nu klanten op zoek zijn naar een zuinige auto met benzinemotor die ook hoge prestaties en veel rijplezier verschaft,” aldus Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “De reacties op deze geavanceerde en compacte benzinemotor van Ford zijn ronduit overweldigend.”

Nederland
In Nederland maken de 1.0 EcoBoost uitvoeringen inmiddels maar liefst 45 procent van alle Focus verkopen uit. Hiermee is Nederland de nummer twee in Europa, na Zwitserland met maar liefst 60 procent salesmix.

In de twee grootste markten van Ford, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, namen de 1.0 EcoBoost uitvoeringen 28 procent van de klantbestellingen voor hun rekening. In Frankrijk was dat in april 17 procent, in Italië 16 procent en in Spanje 18 procent.

De nieuwe 1.0 EcoBoost-motor met turbocharger en directe inspuiting is de kleinste Ford benzinemotor ooit, levert hogere prestaties dan de conventionele 1.6-liter motor die hij vervangt en dat tegen een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. De Focus 1.0 EcoBoost is de meest zuinige auto in zijn klasse.

Het 1.0 EcoBoost-blok weegt slechts 97 kilo en is zo klein dat hij op een A4-tje past. Later dit jaar zal de motor ook verkrijgbaar zijn in de Ford B-MAX en de Ford C-MAX.

14% bijtelling
In Nederland is het grote succes van de Focus 1.0 EcoBoost niet alleen te danken aan zijn hoge prestaties tegen een laag verbruik, maar ook zeker aan de zeer gunstige fiscale voorwaarden. Tot 1 juli komt de 100pk/74kW sterke Focus hatchback namelijk in aanmerking voor 14% fiscale bijtelling en tot 1 januari 2014 hoeven eigenaren van deze Focus geen MRB te betalen. Dit is uniek in het segment.

Leaserijders die nog in aanmerking willen komen voor 14% fiscale bijtelling dienen snel te zijn. De Nederlandse Ford-dealers beschikken nog over ± 350 onverkochte 100pk/74kW sterke Focus 1.0 ECOnetic Lease modellen die voor 1 juli kunnen worden geregistreerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.