De Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic Technology is gearriveerd in Nederland en volop leverbaar. Deze zuinige Focus is met zijn lage gemiddelde brandstofverbruik van 3,4l/100km, en een gemiddelde CO2-uitstoot van 88g/km, de meest zuinige C-segment diesel. De auto heeft een lager gemiddeld verbruik dan de meest verkochte hybride van Nederland.

De nieuwe Focus 1.6 TDCi ECOnetic Technology komt tot 1 januari 2014 in aanmerking voor 14% fiscale bijtelling, en voor vrijstelling van BPM én MRB. De Focus 1.6 TDCi wordt aangedreven door de vernieuwde 1.6-liter Ford Duratorq TDCi-dieselmotor. Deze motor produceert 105pk/77kW en is met een nieuw injectiesysteem, aanvullende wrijvingverlagende onderdelen, een efficiënter verbrandingssysteem, een verbeterd koelsysteem en een vernieuwd motormanagement, geoptimaliseerd voor een lager brandstofverbruik. Het common-rail brandstofinjectie-systeem van de dieselmotor is volledig vernieuwd. Hierbij zijn onder meer de 8-gats injectoren herzien en wordt een krachtiger motorbeheersysteem toegepast. Het nieuwe injectiesysteem maakt een nauwkeuriger controle mogelijk en verbetert de efficiëntie van het verbrandingsproces.

Een voorziening die uniek is voor de Focus ECOnetic Technology is het lean NOx-filter dat wordt gebruikt in combinatie met een cDPF-filter. Het filter, dat oorspronkelijk alleen tot doel had de NOx-uitstoot te verminderen, is mede verantwoordelijk voor de zeer lage CO2-uitstoot, aangezien het een nog efficiëntere verbranding in de motor mogelijk maakt. De NOx-uitstoot wordt geabsorbeerd in het filter en tijdens de regeneratiefase omgezet in stikstof en water.

De eerste verkoopcijfers van de nieuwe Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic Technology zijn veelbelovend. “Ford heeft in Nederland al meer dan 3.000 exemplaren verkocht, waarvan de eerste binnenkort worden afgeleverd aan klanten. Aangezien deze ultrazuinige Ford nu volop beschikbaar is én hij tot 2014 in aanmerking komt voor de lage 14% bijtelling, verwachten we een ongekend groot succes”, aldus Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.