De Ford Fiesta was in september én in de eerste negen maanden van 2013 de best verkochte kleine auto in Europa. Tijd om iets nieuws te introduceren.

In september verkocht Ford 33.561 Fiesta’s in Europa en over de eerste negen maanden van
het jaar waren dat er 222.184. Daarmee was de Fiesta zelfs over alle segmenten tot nu toe de op een na meest verkochte auto van 2013.

Het Verenigd Koninkrijk was de sterkste Fiesta-markt met meer dan 96.000 verkochte wagens in de eerste negen maanden van 2013. Daarna volgden Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. Volgens Fords analyse van de wereldwijde inschrijvingsgegevens van Polk was de Fiesta in de eerste helft van 2013 ook wereldwijd de meest verkochte subcompacte auto met 356.434 stuks.

Het Fiesta-gamma biedt de keuze uit zeven motoren met een CO2-uitstoot lager dan 100 g/km en omvat onder meer de 1.0 EcoBoost, die zowel in 2012 als 2013 werd uitgeroepen tot Internationale Motor van het Jaar. Ford koppelt de 100 pk sterke versie van die 1.0 EcoBoost-motor voortaan ook aan de geavanceerde PowerShift-zestrapsautomaat met dubbele koppeling voor een CO2-uitstoot van 114 g/km en een brandstofverbruik van 4,9 l/100 km. Het is de eerste keer dat Ford beide technologieën combineert. Roelant de Waard, vicepresident Marketing, Sales en Service bij Ford Europa:

Die recente cijfers tonen aan dat de efficiënte nieuwe Ford Fiesta met zijn opwindende design en hoogtechnologische uitrusting bijzonder in de smaak valt bij Europese klanten. De eerste combinatie van onze bekroonde 1.0 EcoBoost-motor en de Powershift-automaat met dubbele koppeling betekent opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in dit segment en zal heel wat nieuwe klanten weten te overtuigen die op zoek zijn naar de allernieuwste baanbrekende technologieën.

De 1.0 EcoBoost-motor gebruikt tal van technologieën om het vermogen van een grotere motor aan het verbruik van een kleine motor te koppelen: de driecilinder, die zo klein is dat hij in een plafondvak van een vliegtuig past, beschikt onder meer over een directe brandstofinjectie, een turbo en een variabele kleppentiming.

De verkoop van de nieuwe Ford B-MAX met PowerShift-automaat is in de 12 maanden voor september van dit jaar met 10 procent gestegen. In diezelfde periode steeg ook bij de Ford Kuga, Mondeo, S-MAX en Galaxy de vraag naar automatische transmissies.

In de nieuwe Fiesta helpt Active City Stop bestuurders om aanrijdingen bij lage snelheden te vermijden. Ook verkrijgbaar is Fords spraakbediende connectiviteitssysteem SYNC met Emergency Assistance, dat lokale hulpdiensten kan waarschuwen bij een ongeval, en dat in 26 talen, gesproken in 40 Europese regio’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ze hadden beter voor een 8-traps of een CVT kunnen kiezen, CO2-gewijs…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.