De elektrische pickup van Ford is officieel voorgesteld en valt onmiddellijk veel aandacht ten deel.

Het is iets waar de Amerikanen niet onverwacht gretig op blijken te reageren, een volledig elektrische pickup van een van de grootste autobouwers van het land. Misschien ook omdat het een ding vrij van poeha is. Dit is een Ford F150 zoals die al sinds jaar en dag rondrijdt, behalve dan dat het een gloednieuwe is, voorzien van een elektrische aandrijflijn. Er wordt niet moderner gedaan dan nodig is en er is qua ontwerp niks om aan te wennen. Ondertussen zit de pickup slim genoeg in elkaar zijn er enige handigheidjes en blijft het een forse, licht onpraktische auto.

De Ford F150 Lightning is eenvoudigweg een elektrische pickup met een prima naam en behoorlijke specificaties, te weten 413 kW (563 pk) en 1051 Nm. Qua accupakketten is er zoals de mode voorschrijft een standard range en een extended range-accupakket. De eerste heeft een rijbereik van 370 kilometer (230 mijl), de laaste komt 482 kilometer (300 mijl) ver, gemeten volgens de strenge, Amerikaanse EPA-norm.

Snelladen gaat met 150 kW. De pickup van Ford kan worden gebruikt voor het opladen van allerhande elektronica. Handig voor bouwlui. Daarbij kan de truck ook worden gebruikt om een heel huis van stroom te voorzien, handig om uitval op te vangen als het stroomnet wat wrakkig is. Amerika’s populairste auto, zal in de elektrische vorm beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2022. Er moet nog enig geduld worden betracht.

Dat neemt niet weg dat gelijk gretig is gereageerd op de komst van deze auto. In minder dan 48 uur zijn 44.500 reserveringen geplaatst, goed voor felicitaties van Tesla-baas Elon Musk via Twitter.

Alle pickup-liefhebbers in de Verenigde Staten hebben binnen een paar jaar aardig wat keuze. Nieuwkomer Rivian heeft met de R1T een zeer interessant voertuig te bieden en uiteraard is er Tesla met de uitzinnige Cybertruck.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.