Ford en Toyota zullen hun samenwerking beëindigen op het gebied van elektrobenzine aandrijflijnen voor pick-ups en SUV’s.

De twee autofabrikanten begonnen hun (publieke) samenwerking in augustus 2011 om ook met grotere voertuigen aan CO2-uitstooteisen te kunnen voldoen. Toyota domineert de hybride markt sinds 1997, toen hun Prius wagon werd geïntroduceerd. Ford maakte hun intrede met de Fusion en C-Max hybrides, waarmee zij ook succesvol zijn.

Na twee jaar onderzoek naar de mogelijkheden voor hybride pick-ups en SUV’s, wordt de samenwerking stopgezet. “Beide partijen hebben belangrijke inzichten gegeven voor hun portie van het project”, zei Raj Nair, hoofd productontwikkeling. Beide fabrikanten zijn “blij met de mogelijkheid om zelfstandig verder te gaan”. De fabrikanten weigeren te vertellen welke pick-ups en SUV’s gebruik maken van de samen ontwikkelde hybride technologie.

Ford werkt momenteel aan een achterwielaangedreven hybride systeem voor pick-ups en SUV’s. Deze zal voor 2020 beschikbaar zijn. Nair: “Wij hebben een hoop expertise zelf ontwikkeld en zijn vastbesloten om het systeem zelf te leveren.”

Wel zullen de twee fabrikanten samen blijven werken aan telefonie-, navigatie- en entertainmentsystemen voor in de auto. Toyota heeft aangegeven dat er meerdere gebieden voor een toekomstige samenwerking worden overwogen. Zo is er in China een contract getekend om alarmcentrales en callcenters voor klanten te delen. (Via Reuters)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.