Weinig overtuigende plannen om het modelaanbod te elektrificeren? Of kan een eigen accufabriek daadwerkelijk niet uit?

Wellicht dat ook nu de waarheid ergens in het midden ligt. Ford elektrificeert wel degelijk. Uiteraard komt er een duizelingwekkend aantal plugin’s en hybrides op de markt. Het volledig elektrische modelaanbod bestaat in eerste instantie uit de Ford Mustang Mach E en de elektrische Ford F150, de eerste lijkt er voor Europa te zijn en de tweede is vooral bedoeld voor (het meer conservatieve deel van) Amerika.

Volgens Hau Thai-Tang, hoofd ontwikkeling en inkoop bij Ford, is een eigen accufabriek pas bij een jaarproductie van 100.000 tot 150.000 ev’s rendabel. Daar is Ford blijkbaar ver van verwijderd. Het is de bedoeling van de Ford Mustang Mach E in het eerste productiejaar 50.000 eenheden te produceren.

Andere merken pakken het anders aan. Veel Europese merken hebben op zijn minst plannen voor de bouw van eigen accufabrieken, daaronder Mercedes, Volkswagen en BMW. Vanzelfsprekend is Tesla buitengewoon vastberaden wanneer het op accupakketten aankomt, zowel als het gaat om ontwikkeling als productie. (Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.