De 1.0 EcoBoost-motor, die onlangs werd uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year 2012‘, is nu ook voor de C-MAX en Grand C-MAX beschikbaar met 100pk/74kW of 125pk/92kW. Beide uitvoeringen zijn gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

De Ford C-MAX 1.0 EcoBoost verbruikt gemiddeld 5,1 l/100km, met een CO2 -uitstoot van 117 g/km voor beide uitvoeringen. De Grand C-MAX verbruikt gemiddeld 5,2 l/100km en stoot 119 g/km CO2 uit. De CO2-uitstoot van deze 1.0 EcoBoost-uitvoeringen is dermate laag dat de Grand C-MAX tot 1 januari 2014 en de C-MAX zelfs tot 1 januari 2015 in aanmerking komt voor de aantrekkelijke lage fiscale bijtelling van 20%.

De 1.0-liter driecilinder Ford EcoBoost-benzinemotor heeft met zijn turbocharging, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming bij de in- en uitlaat het vermogen van een grotere motor en de zuinigheid van een kleinere. De motor wordt geproduceerd in de Ford-fabrieken in Keulen (Duitsland) en Craiova (Roemenië).

Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V, is zeer verheugd met de komst van de nieuwe en zuinige C-MAX en Grand C-MAX 1.0 EcoBoost. “De nieuwe EcoBoost motor bewijst dat Ford voorop loopt in geavanceerde technologie die echt bijdraagt aan duurzame mobiliteit en die de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk houdt, met de aantrekkelijk lage vanafprijzen en lage fiscale bijtelling van 20% als gevolg.

De geavanceerde 1.0-liter EcoBoost-motor staat niet op zich zelf, benadrukt Bolder. “Met onze ECOnetic Technology-strategie kijken we naar álle details die onze auto’s zuiniger kunnen maken bij gelijkblijvende of zelfs betere prestaties. Deze nieuwe motor bewijst hoeveel we daarmee kunnen bereiken; hij heeft de internationale media en onze klanten al doen verbazen én overtuigen in de nieuwe Focus. De C-MAX en Grand C-MAX 1.0 EcoBoost zullen het succesverhaal verder helpen versterken.

De C-MAX begint bij 21.700,- Euro en de Grande C-MAX begint bij €24.085,- Euro. De nieuwe Ford C-MAX en Grand C-MAX 1.0 EcoBoost zijn ook verkrijgbaar als Trend en Titanium. Voor de zakelijke rijder zijn er daarnaast de ECOnetic Lease varianten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.