Ford toont de eerste beelden van de C-Max Solar Energi Concept, een EV aangedreven door zonne-energie die alle voordelen van een plug-in hybride heeft, zonder de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet of het tankstation.

In plaats dat de batterij wordt geladen via een stopcontact, maakt de C-Max Solar Energi Concept gebruik van zonne-energie via een speciale Fresnellens, origineel ontwikkeld voor vuurtorens, die de zonnestralen naar de panelen op het dak leidt.

Om 8 kilowatt te laden, equivalent aan vier uur in het stopcontact, moet de auto wel de hele dag in de zon hebben gestaan. Gelukkig heeft de auto nog steeds een laadpoort, dus als de zon even niet schijnt, kan de bestuurder terecht bij een laadpaal.

Ford belooft dat de conceptauto dezelfde prestaties levert als een gewone C-Max Energi plug-in hybride die zijn stroom via het elektriciteitsnetwerk krijgt: 30 kilometer elektrisch en een verbruik van 1 op 42,5. Doordat er hernieuwbare energie wordt gebruikt, stoot de auto een geschatte vier ton CO2 per jaar minder uit.

De C-Max Solar Energi Concept is een gezamenlijk project van Ford, zonnepanelenleverancier SunPower Corp. en het Georgia Institute of Technology. De auto zal worden onthuld op de 2014 International CES in Las Vegas.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.