De Ford C-MAX Energi plug-in-hybride gaat de Europese wegen op als onderdeel van een door Ford geleid en 13,2 miljoen euro kostend onderzoek naar geëlektrificeerde auto s in stedelijke gebieden.

Zeventien C-MAX Energi-exemplaren maken deel uit van een wagenpark van 66 geëlektrificeerde Fords, die in de transportinfrastructuur van Keulen worden ingezet. Dit gebeurt in het kader van het onderzoeksproject ‘colognE-mobil’ dat als voorbeeld kan dienen voor een eventuele verdere uitrol van elektrische auto’s in Duitsland.

Het project ‘colognE-mobil’, dat ook de recentelijke introductie van de emissieloze Ford Focus Electric omvat, wordt aangestuurd door Ford en wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Duitse overheid. Ford startte het project in 2009 samen met drie partners en een kleiner wagenpark. Inmiddels bevindt het project zich in de tweede fase (die van 2012 tot 2015 loopt) en werkt Ford samen met elf partners, waaronder transportbedrijven, energiemaatschappijen, ministeries en onderzoeksinstellingen. Deelnemers zijn RheinEnergie AG, de stad Keulen, de Universiteit van Duisburg-Essen, de openbaarvervoermaatschappijen KVB en RVK, zonne-energiebedrijf Energiebau, Transportation Research & Consulting GmbH, de Keulse taxicentrale Taxiruf, de Luchthaven Keulen-Bonn, TÜV Rheinland en DB Rent GmbH.

De tweede fase van het project is gericht op:
– Het verbeteren van de oplaadinfrastructuur.
– Het gebruik van hernieuwbare energie en delen van elektrische auto’s en taxi’s.
– Efficiënt netwerken met het openbaar vervoer.
– Publieke perceptie en veiligheidsaspecten.

De C-MAX Energi en Focus Electric horen tot het assortiment geëlektrificeerde auto’s van Ford dat in 2014 in Europa wordt geïntroduceerd en dat later ook de gloednieuwe Ford Mondeo Hybrid zal omvatten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.