Ford heeft de hoeveelheid verbruikte energie per geproduceerde auto de afgelopen zes jaar met 22 procent teruggebracht en wil in 2016 een verlaging van nog eens 25 procent bewerkstelligen, meldt het bedrijf in een nieuw rapport.

Het verlaagde energieverbruik is volgens Ford slechts één hoogtepunt uit het 13e jaarlijkse duurzaamheidsrapport van Ford. De titel van het rapport is “Blauwdruk voor duurzaamheid: op volle kracht vooruit.” Andere succesvolle initiatieven zijn het verminderen van het waterverbruik, de hoeveelheid stortafval en de CO2 -uitstoot en een verbeterde brandstofzuinigheid en veiligheid.

Ford bracht het eerste duurzaamheidsrapport uit in 1999 om in te spelen op de initiatieven van het bedrijf op sociaal en economisch vlak en op het gebied van milieuproblematiek. Net als de duurzaamheids gerelateerde processen en resultaten van Ford, ontwikkelt het rapport zich verder. Dit jaar is er een aantal nieuwe secties: een uiteenzetting van de regionale duurzaamheidsinitiatieven van Ford in Europa, Zuid-Amerika en Azië; videocommentaar van Alan Mulally, Ford President en Chief Executive Officer, en commentaar van derden, zoals inhoudsdeskundige en Nobelprijswinnaar Dr. Rajendra K. Pachauri.

Geen stortafval
De fabrieken van Ford in Keulen, Genk en Saarlouis produceren al geen stortafval meer. De overige vijf fabrieken volgen locatie specifieke programma’s waarmee de hoeveelheid van de vier belangrijkste soorten afval al in 2013 drastisch wordt verminderd. Het gaat om spuitslib, gemeentelijk afval, maalslib en filtermateriaal (gezamenlijk verantwoordelijk voor 80 procent van al het afval). Het doel is om de hoeveelheid stortafval per auto terug te brengen van gemiddeld 5 kg tot 1,5 kg.

De nieuwe waterstrategie moet zorgen voor een vermindering van 30 procent in het watergebruik. Dat komt overeen met 1100 liter per auto en dat zou een besparing van €2,3 miljoen kunnen opleveren. Om dit doel te bereiken, zijn verdere dosering en evaluatie heel belangrijk. Dit draagt bij aan het wereldwijde doel van Ford om het waterverbruik per auto te verminderen van 9,5 m3 tot 3,5 m3 in 2015.

Het volledige rapport staat hier.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.