Freudenberg Flixbus touringcar
Geen diesel, maar waterstof als brandstof en dat allemaal ter bevordering van de duurzaamheid.

De touringcar behoort tot de minst milieubelastende vervoersmiddelen. Het brandstofverbruik blijft binnen de perken, het aantal passagiers ligt aardig hoog. Een concessie is de gemiddelde snelheid, die wat aan de lage kant is.

Verdere efficiëntie behoort tot de mogelijkheden als er wordt gekozen voor alternatieve aandrijfvormen. Flixbus heeft al een aantal elektrische bussen opgenomen in de dienstregeling, die nog niet in staat zijn om enorme afstanden af te leggen. Een logische vervolgstap is waterstof. In zijn algemeenheid hebben voertuigen met een brandstofcel een hoger rijbereik en vooral neemt het de noodzaak weg om even dure als zware accupakketten te monteren.

Flixbus werkt samen met Freudenberg aan bussen met een brandstofcel. Er worden gesprekken gevoerd, dat klinkt wat vrijblijvend. De komst van deze bussen lijkt daarmee nog niet direct zeker en evenmin vallen er uitspraken te doen over de termijn waarbinnen een en ander plaatsvindt. Wel wordt beloofd dat de waterstofbussen een afstand van ten minste 500 kilometer kunnen afleggen. Aftanken kost twintig minuten, het tanken van waterstof neemt evenveel tijd in beslag als het tanken van diesel.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.