Testcentrum autonoom rijden
Vandaag presenteerde het Catalaanse Applus IDIADA samen met de gebiedsontwikkelaar OMALA aan Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) de plannen om een internationaal testcentrum te openen in Lelystad.

Applus IDIADA is gespecialiseerd in het wereldwijd leveren van ontwerp, engineering, testen en homologatie diensten aan de auto-industrie. Daarnaast heeft Applus IDIADA veel ervaring in het ontwerpen van automotive testfaciliteiten.

Dankzij deze combinatie van ervaringen kan Applus IDIADA de gebiedsontwikkelaar OMALA (met als aandeelhouder de gemeentes Lelystad en Almere en de provincie Flevoland) begeleiden bij het ontwerpen van een testcentrum. Applus IDIADA kan de exploitatie van het centrum verzorgen en deze onder de aandacht brengen van autofabrikanten. Bijzonder aan dit centrum is dat dit keer niet achter gesloten deuren wordt getest maar tussen het verkeer van het bedrijventerrein Airport Garden City (een te ontwikkelen gebied rondom Lelystad Airport) en haar directe omgeving. Zo kan op een gecontroleerde manier getest worden met stedelijke situaties en tweerichtingsverkeer.

Minister Schultz: ”Nederland gaat wat mij betreft voorop lopen in Europa op het gebied van technieken waarbij voertuigen zelf rijden en waarbij voertuigen met elkaar en de weg communiceren. De ontwikkeling van nieuwe technologie biedt grote kansen om onze mobiliteit te verbeteren, zowel op gebied van veiligheid als brandstofverbruik. Vanwege ons fijnmazige wegennet en de aanwezigheid van veel technologische kennis is Nederland de ideale proeftuin voor dit soort auto’s. We hebben met onze automotive sector en kennisinstellingen veel kennis in huis en kunnen die kennis internationaal verzilveren. Het is dus niet alleen goed voor de mobiliteit maar we hebben ook een mooi nieuw exportproduct.”

Jaap Lodders gedeputeerde provincie Flevoland; “De plannen van het Catalaanse Applus IDIADA en het Flevolandse OMALA bieden een unieke kans op nieuwe en interessante werkgelegenheid. Onze provincie kent een rijke traditie als proeflocatie. Van zee, tot land, tot stad. Economisch gezien behoort Flevoland tot een van de meest innovatieve regio’s van Europa. Flevoland schuwt het experiment niet. Hierdoor ontstaan eigen specifieke bedrijfstakken, opleidingen en banen”.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.