De EV-fabrikant wordt sneller dan gebruikelijk verkocht aan Hybrid Tech Holdings LLC, een investeringsgroep onder leiding van Fisker investeerder Richard Li. Zij namen de lening van Fisker bij het Amerikaanse Department Of Energy over voor 25 miljoen dollar.

Dit bedrag is slechts een klein deel van de 168 miljoen dollar die Fisker de Amerikaanse overheid verschuldigd is. Op 22 november vroeg Fisker officieel faillissementsbescherming aan onder ‘Chapter 11’. Hiermee krijgen zij uitstel van betaling en wordt Hybrid Tech in de gelegenheid gesteld om een herstructureringsplan op te stellen. Hiervoor trekt de investeringsgroep een extra 8 miljoen dollar uit.

Door het bedrijf te verkopen onder het Chapter 11-proces hoopt Fisker zo veel mogelijk waarde te behouden ten gunste van de aandeelhouders. Onder Hybrid Tech moet de productie van de Karma na een kleine 18 maanden zo snel mogelijk weer op gang komen. Daarnaast zal er worden gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe hybride auto’s.

Normaal gesproken moeten bedrijven onder Chapter 11 eerst een veiling organiseren voordat zij hun bezit verkopen. Hoewel Fisker een aantal gegadigden aan de deur heeft gehad, is er nooit een officiƫle mogelijkheid tot bieden geweest. De snelheid is te danken aan de inspanningen van bedrijf en federale ambtenaren op het gebied van marketing nog voor het faillissement was aangevraagd.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi dat dit nog jonge merk een 2e kans krijgt!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.