Fisker Karma
En dan hebben we het niet over ontwerpen en oprichter Henrik Fisker, maar over zijn fabriek die momenteel in Chinese handen is.

Persbureau Reuters meldt dat Wanxiang, de huidige eigenaar van Fisker, het plan heeft gevat om de Karma medio 2016 weer te gaan produceren. Niet als Fisker, maar als Elux Karma. Verwacht geen schokkende wijzigingen aan het uiterlijk, maar de hardware wordt door Wanxiang flink onder handen genomen. Die ontwikkelingkosten moeten wel terugverdiend en daarom willen de Chinezen de Elux Karma zo’n 20 procent duurder maken dan zijn voorganger.

Mocht de Fisker dankzij belastingvoordelen in Nederland nog op enige populariteit rekenen, op andere markten was de sportief gelijnde sedan geen doorslaand succes. Of een tegen die tijd acht jaar oude auto -die ook nog eens een stuk duurder is én door het faillisement de nodige imagoschade heeft opgelopen- nog enige kans van slagen heeft, valt nog te bezien.

De kans is groot dat de Fisker in China gebouwd zal worden, dus niet zoals eerder aangenomen in Finland. Ook Fiskers toenmalige acculeverancier, A123 Systems, is na een faillissement in handen gekomen van Wanxiang. Daar kampen ze echter weel met heel andere problemen, veel ingenieurs zijn ‘overgenomen’ door Apple voor de ontwikkeling van hun eigen auto. Reden voor A123 Systems om een rechtszaak aan te spannen tegen de techgigant.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Komt hier ook een V8 in te liggen of behouden ze de accu\’s?

Vermoedelijk weer de tweeliter viercilinder met turbo van GM. Deze is overigens niet mechanisch met de wielen verbonden, maar drijft een generator aan die weer elektriciteit opwekt voor de motoren.

Elux is dat als je een beetje een kleine wannabee Elon Musk bent?

@mashell: dat was ook het eerste waar ik aan dacht…

@fijnkonijn: nieuwe theorie: Die auto wordt een electrische *ruk* auto (old, obsolete and it sucks). Rux om maar eens lekker modern te doen.

Aangezien ze daar in het land van de rode boekjes de R niet kunnen uitspreken is het van eRux eLux geworden…

Blijft toch 100x beter dan die lelijke Tesla

@monaco: Inderdaad. Die Tesla Model S is echt spuuglelijk he…

Wat snappen ze niet, een karma verkoopt niet zoveel dat je er van kan leven. Dat is al bewezen. Waarom dan nog een keer proberen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.