Dak met zonnepanelen van Fisker suv
We weten wat meer over de relatief betaalbare suv van Fisker.

Eerder werd een voorzichtig voorzichtig eerste beeld van de nieuwe Fisker prijsgegeven. Nu blijkt dat de Fisker suv, de naam weten we nog niet, een dak met zonnepanelen zal krijgen. Alles in het kader van de duurzaamheid. Henrik Fisker heeft laten weten dat er voor de auto zoveel mogelijk duurzame én vegan materialen gebruikt zullen worden, waar mogelijk wordt er gekozen voor gerecycled kunststof.

Zonnepanelen op auto’s zijn een fenomeen in opkomst. Hyundai en Kia presenteerden iets in die richting, de Toyota Prius Plugin kan naar wens worden voorzien van dak met zonnepanelen en de utilitaire Sono Sion en de luxueuze Lightyear One hebben altijd een dergelijk dak. In alle gevallen vloeit de energie die wordt opgewekt naar het accupakket, terwijl het eerder gangbaar was om de energie uitsluitend voor het boordnet te gebruiken.

Het vergt zonder twijfel meer dan een etmaal om een accupakket op met zonnepanelen van geheel op te laden, dat neemt niet weg dat op deze manier energie die anders onbenut blijft zinvol wordt gebruikt. En voor mensen die de auto echt weinig gebruiken, hoeft het opladen ook helemaal niet snel te gaan. (Via: @henrikfisker op Twitter)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.