Als het op nieuwe modellen aankomt lijkt Fisker alleen nog aandacht te hebben voor de Atlantic, het kleinere en goedkopere broertje van de Karma. Van de Karma zou immers ook een Shooting Break-variant worden uitgebracht en dat lijkt voorlopig niet te gaan gebeuren. Zeker de introductiedatum van eind 2012 lijkt nu niet meer mogelijk.

De capaciteit die Fisker heeft gaat voor de volledigheid op aan het productiegereed maken van de Atlantic, waarvoor nog een extra kapitaalinjectie vereist is. Een woordvoerder van Fisker in de Verenigd Staten liet aan Autoblog Green weten dat er daarom geen plannen meer zijn om de Surf te bouwen. Alleen wanneer iemand de Surf opteert kan deze gebouwd worden als een op maat gemaakte auto. Daarvoor is wel een aanbetaling van 200.000 dollar vereist, wat de kans op een surf in handen van een Fisker-klant er niet groter op maakt.

Over de Surf: onderhuids is hij nauw verwant aan de Karma en beschikt over dezelfde EREV (plug-in hybrid) aandrijflijn. Twee elektromotoren zorgen voor de aandrijving waarmee men 80 km volledig elektrisch kunt afleggen. De range extender zorgt daarna voor de benodigde stroom waardoor het bereik op 483 km komt te liggen.

De Surf heeft twee rijstanden: ‘Sport’ en ‘Stealth’. In de eerste stand is een koppel van 1.330 Nm voorhanden en gaat de 0-100-sprint in ongeveer zes seconden. De topsnelheid is een begrensde 200 km/u. De Stealth-modus is de zuinige modus. De motoren leveren minder vermogen en de sprint naar 100 km/u duurt twee seconden langer en de Vmax wordt afgeregeld op 153 km/u.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.