In de komende twee weken wordt in ons land de honderdste Fisker Karma aan een klant afgeleverd. Met dit verkoopresultaat, behaald sinds 1 januari, bekleedt de elektrisch aangedreven Fisker Karma de tweede plaats in het topklasse-segment, achter de Porsche Panamera maar voor bekende auto’s als de Audi A8, BMW 7 Serie en Mercedes S-klasse. Fabrikant Fisker Automotive is er zo blij mee -Fisker Nederland is immers de best presterende Fisker retailorganisatie- dat er al een persbericht over werd rondgestuurd. Er is ook nog meer toekomstgericht Fisker nieuws.

Uiteraard is ook algemeen directeur Geert-Jan Tax van Fisker Nederland tevreden over het resultaat: “Wij hebben dit kunnen bereiken doordat onze klanten zoveel vertrouwen in ons hebben en doordat ons team, ook bij onze dealer in Breda, zo verschrikkelijk hard werkt. Fisker heeft een heel bijzondere auto uitgebracht, die het milieu door de elektrische aandrijving en 80 km elektrische actieradius minimaal belast, maar de bestuurders ook de mogelijkheid biedt overal heen te rijden waar ze maar willen.

Hij vervolgt: “Hij rijdt geweldig, ziet er sensationeel uit en, ook al is het een kostbare auto, hij is ook scherp geprijsd. Dat spreekt aan. Het is geen geheim dat Fisker te maken had met kwaliteitsissues zoals de vervanging van accupakketten. Klanten die als eerste een splinternieuw ontworpen auto kopen, weten dat er wel eens iets mis kan gaan. Gebeurt dit, dan is dat toch heel vervelend. Ons team lost dat met grote inzet optimaal op. Wij zijn er trots op dat daardoor het enthousiasme van onze Fiskerklanten hoog is, en dat zij ook weer nieuwe klanten aanbrengen. Waarschijnlijk volgende week leveren wij de 100e auto af, en ook daarna blijven we gezien onze orderportefeuille scoren in het topsegment. Let wel, met maar één uitvoering, daar waar andere merken veel meer keus bieden. Dat gaat bij Fisker nog komen.

Over de toekomst van het Amerikaanse EV-merk zegt hij het volgende: “De Karma wordt nu in steeds meer landen leverbaar, de productie wordt geoptimaliseerd en Fisker heeft onlangs bekend kunnen maken ruim 400 miljoen dollar aan extra financiering te hebben binnengehaald om meer modellen productieklaar te kunnen gaan maken. Waaronder de Fisker Atlantic, in een prijsklasse die voor veel meer mensen interessant zal zijn. Die auto verwachten wij eind 2013, begin 2014. Daarbij is even belangrijk dat Fisker aantoont dat elektrisch rijden aantrekkelijk en echt toekomstgericht is. Dat zal zowel andere fabrikanten als meer en meer consumenten stimuleren. Wij hebben dus ook uitdagende tijden voor de boeg.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.