Na de Karma, de Surf en de Atlantic heeft Fisker nog een nieuw model achter de coulissen staan. Althans, echt ‘nieuw’ valt het eigenlijk niet te noemen, want het wordt een cabriovariant van een bestaand model.

Plannen voor een cabrio zijn er altijd al geweest bij het piepjonge merk van ontwerper Henrik Fisker. In 2008, bijvoorbeeld, lekte het nieuws al uit dat Henrik zijn zinnen had gezet op een tweedeurs cabriolet. Dat werd een jaar later opgevolgd door de Karma Sunset Concept, een strakgelijnde vierzitter met een hardtop en een aandrijflijn die gelijk was aan de Karma. Dus met een 260 pk sterke GM-motor vóórin en twee elektromotoren die tezamen 400 achterwiel-pk’s genereren. De allereerste plug-in hybride cabrio ter wereld leek hiermee geboren.

Na die onthulling op de Detroit North American International Auto Show is de cabrio eigenlijk in de vergetelheid geraakt, want de aandacht ging sindsdien vooral uit naar de introductie van de Karma en de komst van de Surf. En nu onlangs de Atlantic – het kleine ‘broertje’ van de Karma – is geïntroduceerd, lijkt een cabrioversie niet hoog op de agenda te staan.

Introductie in de VS
Een insider van het merk liet aan Groen7 weten dat de cabrioplannen nog helemaal niet van tafel zijn. Sterker nog, het merk wil hem daadwerkelijk op de markt brengen, en Fisker kon de plannen niet ontkennen. Natuurlijk blijft een cabrioversie een nichemarkt, en zal een dergelijke funbolide niet voor schokkende verkoopcijfers zorgen. Toch denkt Fisker dat er voldoende vraag is naar een elektrisch aangedreven cabrio om het rendabel te maken. In het voorjaar van 2014 moet hij op de markt komen, dus een introductie eind 2013 of begin 2014 in de VS lijkt voor de hand te liggen.

Op basis van?
Een Karma als basis nemen lijkt voor de hand te liggen, aangezien die al even in productie is bij het Finse Valmet. De Karma omtoveren tot cabrio zou dus relatief eenvoudig kunnen gebeuren, en dan zou het een cabrio worden met een aanzienlijke lengte voorzien van twee deuren en een hardtop. Wat echter ook niet valt uit te sluiten is een cabrio op basis van de kleinere alsook goedkopere Atlantic, het model dat in 2014 in productie gaat. Henrik Fisker heeft immers al aangegeven dat er op basis van de Atlantic meerder varianten zullen verschijnen, waaronder een SUV, en mogelijk dus ook een cabrio.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Erg mooi, heb deze concept in 2009 op Autosalon Geneva gezien, hoopte toen al dat ie snel zou komen, maar duurt dus nog eventjes………..

Die Sunset was een prachtige concept idd. Een toevoeging aan het straatbeeld als ze die op weg weg weten te zetten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.