De Karma van het Amerikaanse Fisker is in de prijzen gevallen. De jaarlijkse Top Gear Awards zijn wederom uitgereikt en daarbij heeft de elektrische sedan met range extender twee prijzen in de wacht gesleept. James May heeft de zuinige sportwagen zelfs bovenaan zijn lijstje van ‘Car of the Year’ gezet. Het lijkt er op dat Fisker de mannen van Top Gear nu een stuk aardige vinden dan concurrent Tesla, die in een rechtszaak met het populaire TV-programma is verwikkeld.

Het moge wel duidelijk zijn dat tijden veranderen. Voorheen wonnen auto’s als de Jaguar XJ en de Rolls-Royce Phantom Coupe de titel ‘Luxury Car of the Year’ bij de Top Gear Awards. Nu is de prijs weggelegd voor een vooruitstrevende auto met een lage uitstoot die laat zien dat je bij milieubewust autorijden niet hoeft in te leveren op comfort.

Charlie Turner, editor van het Britse Top Gear Magazine, roemt de “cleverness” van de Fisker Karma en het mooie uiterlijk evenals de goedwerkende techniek. Ook Henrik Fisker is zeer blij met de prijzenregen voor zijn bedrijf. “Het is fantastisch dat de Karma twee Top Gear-prijzen heeft gekregen. We realiseren dat we aan het begin staan van een lange reis en deze award helpt ons eraan te herinneren dat we op de goede weg zijn; het bouwen van groene auto’s die mensen daadwerkelijk willen hebben.”

Lees meer over de plannen van Fisker in dit artikel.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een mooie prestatie voor zo’n nieuwe fabrikant en auto met veel nieuwe techniek. Natuurlijk zal er het eerste jaar nog wel sprake zijn van wat kinderziektes, maar deze auto heeft het echt in zich om een winnaar te worden op de markt.

@mattraket: Helemaal mee eens! Kijk hoe dat ding eruit ziet, prachtig!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.