Het is ze gelukt. Fisker heeft de uitstoot van de Karma speciaal voor Nederland onder de grens van 50 gram/km weten te krijgen. Hierdoor voldoet de elektrisch aangedreven Fisker Karma ‘Dutch Edition’ als enige momenteel leverbare topklasseauto aan de regels voor 0% fiscale bijtelling.

47 gram/km
Nederland is een belangrijke markt voor Fisker Automotive. Sinds het begin van de uitlevering in 2012 zijn er al bijna 150 units verkocht. De CO2-uitstoot van 53 gram was al laag, en gaf de Karma recht op een plek in de 14% bijtellingsklasse. Echter, door ‘intensieve samenwerking’ met Fisker Automotive is de auto een fractie zuiniger geworden waardoor de uitstoot nu op 47 gram/km uitkomt.

Elke nieuwe Fisker Karma ‘Dutch Edition’ voldoet aan de regelingen voor 60 maanden bijtellingsvrij rijden en voor de fiscale stimuleringsmaatregelen KIA, MIA en VAMIL. De Karma ‘Dutch Edition’ is bovendien tot 1 januari 2016 vrijgesteld van houderschapsbelasting.

Fisker Nederland verwacht veel belangstelling voor de Karma ‘Dutch Edition’ en heeft een aantal auto’s in de meeste courante kleuren voor directe levering op voorraad genomen. Het is uiteraard ook mogelijk om een Fisker Karma met 47 g/km CO2 emissie in exact de gewenste kleur en uitvoering te bestellen.

‘Hoe zit het met mijn 14 procents-Karma’?
Fisker Nederland zegt dat ze er alles aan gedaan om ook de Fisker-rijders van het eerste uur dezelfde voordelen te bieden als nieuwe kopers. Het zal hen als muziek in de oren klinken dat ook hun auto’s door een speciaal upgrade pakket aan de ‘Dutch Edition’ specificaties kunnen voldoen. Fisker Nederland heeft een RDW EGWC erkenning verworven om alle benodigde werkzaamheden voor de conversie uit te voeren. Hiervoor hoeft men dus niet naar een RDW-centrum, maar kan men bij de dealer terecht. Voor de uitgebreide upgrade betalen klanten van Fisker Hilversum en Fisker Breda een aangepast tarief, hoeveel exact is echter nog onbekend.

De Karma is leverbaar vanaf 97.500 euro excl. BTW (117.975 euro incl. BTW). Benieuwd hoe hij rijdt? Onze collega’s van Autoblog namen de EV onlangs mee voor een rijtest.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De kosten voor de conversie bedragen € 9.750,- ex BTW. Het aangepaste tarief voor Fisker Hilversum en Fisker Breda klanten is € 6.250,- ex BTW.

Mooie toevoeging aan assortiment 0% auto’s!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.