Een mooie geldsom die de marktintroductie van het tweetal nieuwe Fiskers dichterbij brengt.

Het huidige automerk van Henrik Fisker, ontwerper van de niet minder dan legendarische Aston Martin DB9, zweeft al enige jaren boven de markt. De auto’s lijken af, maar zijn toch niet verkrijgbaar. Het gaat om de Fisker EMotion en Ocean, respectievelijk een sedan en een suv. Het is trouwens ook de bedoeling dat er solid state-accutechniek komt. Als het allemaal gaat gebeuren.

Een investeringsronde geleid door Moore Strategic Ventures is met goed gevolg afgesloten, zodat de ontwikkeling van de auto’s kan worden voortgezet. Achter voorgenoemd bedrijf zit investeerder Louis M. Bacon. Er is een bedrag van 50 miljoen dollar binnengehaald (44,25 miljoen euro). Het is niet ondenkbaar dat er nog meerdere investeringsrondes nodig zijn om Fisker over voldoende financiĆ«le middelen te laten beschikken.

Burkhard Hunke wordt verwelkomd als chief technology officer (CTO), voorheen hoofd e-mobility van Volkswagen in Amerika. Een schat aan kennis en een brede ervaring, leidt hopelijk tot auto’s van een onberispelijke kwaliteit.

Het is de bedoeling van Fisker om in 2022 daadwerkelijk te beginnen met de productie van de Ocean. Een introductiedatum van de EMotion wordt niet langer genoemd.

Beeld: Fisker Ocean


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.