Als alles doorgaat rolt de Fisker Ocean straks in Graz van de band.

Fisker is druk aan het onderhandelen om hun elektrische SUV, de Ocean, in productie te laten gaan. Een deal over het platform heeft Fisker nog niet rond, maar er is nu wel een belangrijke stap gemaakt voor wat de assemblage van de Ocean betreft. Er is namelijk een voorlopig akkoord bereikt met Magna International, het moederbedrijf van Magna Steyr.

De fabriek van Magna Steyr is gevestigd in het Oostenrijkse Graz. Daar rollen onder meer de G-klasse, BMW 5-serie, BMW Z4 en Toyota Supra van de band. Met elektrische auto’s heeft Magna Steyr ook al ervaring, want ze bouwen voor Jaguar naast de E-Pace ook de I-Pace. Daarnaast hebben ze zelf diverse duurzame concept cars ontwikkeld. De meest recente daarvan is de MILA Plus, een plug-in hybride sportwagen.

Fisker hoopt in de komende maanden een definitieve deal te kunnen sluiten met Magna International. Ook hopen ze nog een akkoord te kunnen bereiken met Volkswagen over het gebruik van hun MEB-platform. De planning was om deze al rond te hebben, maar de twee partijen konden het nog niet eens worden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.