Fisker EMotion
Meer nieuws over de Fisker EMotion. Het moment waarop de auto zijn werelddebuut zal maken is bekend.

Bij tijd en wijle komt er nieuws voorbij over de Fisker Emotion, vooral op Twitter bij monde van ontwerper en eigenaar van het merk Henrik Fisker. Nu blijkt uit een bericht op thestreet.com dat de auto zijn debuut zal maken op de Consumer Electronics Show 2018 die in januari plaatsvindt in Las Vegas (VS). Dan zullen ook de volledige specificaties worden onthuld.

Maar nu weten we al het nodige over de auto. De eerste beelden zijn onthuld en Henrik Fisker heeft in hoogsteigen persoon gezegd dat we de neus van de auto moeten vergelijken met die van een panter. De auto is technisch hoogst actueel. Zo heeft de EMotion een accupakket met een hoge dichtheid, dat binnen 9 minuten kan worden opgeladen. Let wel negen minuten, een ogenschijnlijk miniem detail dat er niettemin op duidt iedereen met haast binnen tien minuten zijn weg weer kan vervolgen. De auto heeft ook een LIDAR-radar, die autonoom rijden op niveau vier mogelijk maakt. Dat betekent dat de auto in hoge mate zelfstandig zin weg kan vinden. Een rijbereik van meer dan 645 km (400 mijlen) moet mogelijk zijn.

De eerste exemplaren zullen overigens pas in 2019 worden geleverd. Het is nu al mogelijk de auto te reserveren, na het inleggen van een borg van $ 2.000. De auto zal $ 129.000 (€ 110.000) gaan kosten. Voor iedereen die uitziet naar wat anders dan een Tesla Model 3 is er ook goed nieuws, Fisker werkt aan een betaalbare versie van de EMotion. Die moet ongeveer $ 34.000 (€ 29.000) gaan kosten, wat $ 1.000 minder is dan een Model 3.

Beeld: fiskerinc.com


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

$ 1000 minder dan een Model 3? Ik verwacht niet dat je echt een Model 3 voor 35k kunt rijden. Tesla kennende, zal een beetje uitgeruste versie fors duurder zijn..

Meer dan 5m lang en 24″ wielen. En met die specificaties, bijna verdacht goedkoop. De EMotion hé. Als het waar is allemaal, een mooi alternatief voor de Model S. Begrijp nu opeens waarom de duurste versies daarvan opeens zoveel goedkoper zijn geworden….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.