De onlangs onthulde Atlantic, het tweede model van Fisker, lijkt niet eerder op de markt te komen dan 2014. Dit blijkt uit gelekte investeerdersdocumenten in handen van InsideEVs. Er is echter ook goed nieuws voor de Fisker-fans, want de benzinemotor die voorin onder de motorkap komt te liggen hoest maar liefst 300 pk op.

Bij de onthulling werden direct al vraagtekens bij de productie gezet, en niet geheel onterecht zo blijkt nu. Het zou volgens CEO LaSorda niet 100% zeker zijn of de Atlantic in de Amerikaanse Fisker-fabriek in Delaware gebouwd zou worden. Maar volgens de gelekte documenten is dat naar alle waarschijnlijkheid wél het geval, en zullen ze in 2013 een prototype klaar hebben. Medio 2014 kan vervolgens de productie beginnen. Bij de onthulling werd nog vastgehouden aan een productie die eind 2013 begint.

300 pk
De aandrijving is gelijk aan die van de elektrische Karma, met een benzinemotor onder de kap die als range extener fungeert. In het geval van de Atlantic wordt echter gekozen voor een krachtbron van BMW. Het uiteindelijke vermogen van de Atlantic zou uitkomen op 300 pk. Veel meer dan aanvankelijk wed aangenomen, terwijl de CO2-uitsoot niet meer dan 50 gram per kilometer moet bedragen. Het doel is om de Atlantic in 6,5 seconden naar de 100 km/u te kunnen laten sprinten, een fractie langzamer dan de Karma die dit in 6,3 seconden doet.

Prijs
voor het accupakket zou Fisker wederom een beroep doen op A123 Systems, maar het is nog te vroeg om iets over de elektrische range te zetten. De documenten laten nog wel iets zien over de prijsverwachting (vanaf 50.000 dollar) en de auto’s die Fisker als concurrenten van de Atlantic ziet. Dat zijn onder meer de BMW 3 en 5 Serie, Mercedes C- en E-Klasse, Jaguar XF en de Audi S4/A6.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.