In New York heeft Fisker de Atlantic onthuld. Een conceptauto die nagenoeg ongewijzigd in productie moet gaan. Ook liet oprichter en designer Henrik Fisker weten dat ze ongeveer 400 miljoen dollar aan investeringen hebben opgehaald, waardoor de gestaakte werkzaamheden wellicht weer kunnen worden opgepakt.

De Atlantic heeft een soortgelijke aandrijving als de Karma. Bekend is dat de achterwielen worden aangedreven door een elektromotor en er onder de kap een viercilinder van BMW komt te liggen die als range extender zal fungeren. Ook zal 4WD als optie worden aangeboden. Het Karma-achtige exterieur was al geen verrassing meer, en bij de lekfoto’s viel ook al op dat er een enorm glazen dak wordt toegepast. Deze ligt op een ‘spider’ constructie, en hierdoor kon er volgens Fisker behoorlijk wat hoofdruimte gecreëerd worden.

Overige details, zoals de afstand die volledig elektrisch kan worden afgelegd, zullen later bekend gemaakt worden als de datum van productie dichterbij komt. Over de productieplannen bestaan echter nog de nodige twijfels. De nieuwe CEO heeft namelijk aangekondigd dat het niet zeker is waar de Atlantic geproduceerd zal worden. In eerste instantie zou de nieuwe EV in Wilmington worden gebouwd, daar zijn dan ook al veel voorbereidende maatregelen getroffen, maar in een interview liet LaSorda vannacht weten dat “alle plannen zijn gewijzigd” en er nu meerder opties op tafel liggen. Mocht de productie verhuizen, bijvoorbeeld naar het Finse Valmet waar ook de Karma wordt gebouwd, dan heeft dat enorme gevolgen voor de introductiedatum. Een strategische samenwerking met een andere fabrikant wordt ook niet uitgesloten.

Een eerste video van de Fisker Atlantic staat op autojunk.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.