Faraday Future FF91 in IJsland
Als we de directeur mogen geloven, tenminste.

Faraday Future, er is het nodige over geschreven en in de meeste gevallen was het niet heel erg positief. De fabrikant die vast van plan is om de Farday Future FF91 op de weg te krijgen wordt geplaagd door financieel malheur. De situatie was somber en er werd gekozen voor een andere, minder grote productielocatie dan aanvankelijk de bedoeling was.

Maar het wordt rooskleuriger. Het moederbedrijf van Jaguar steekt geld in het bedrijf en het gaat goed met de fondsenwerving. Dat laatste meldt althans directeur van LeEco Jia Yueting. Faraday Future is onderdeel van LeEco.

Wel moest Yueting bij de Chinese autoriteiten op het matje komen, om toelichting te geven op de financiële situatie. Hij stuurde zijn broer en bood op WeChat, het Chinese equivalent van Twitter, excuses aan voor de negatieve impact in LeEco’s schuldcrisis. Op het dieptepunt was er een schuld van liefst 10 miljard yuan (1,28 miljard euro). Er wordt nog altijd gezocht naar een totaal van 380 miljoen euro (3 miljard yuan) bij nieuwe en bestaande investeerders en kredietverleners, dat is alleen wat binnengehaald moet worden bij de tak van het bedrijf die smart-tv’s en internet-tv’s maakt.

Er moet voorlopig enorm veel geld tegenaan, om het gehele bedrijf vooruit te helpen. Maar dat is iets wat de gemiddelde bouwer van elektrisch auto’s niet vreemd is, ook bij Tesla gaat de kost voor de baat uit. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.