Tussen 2000 en 2011 nam het tijdverlies door files en vertraging op het hoofdwegennet met 22 procent toe. Het is de overheid er daarom veel aan gelegen om dit te verminderen. Er wordt daarom een beloning in het vooruitzicht gesteld voor forenzen die dagelijks in de avondspits op de A15 bij Rotterdam rijden.

€130 per maand
Het gaat om ongeveer tienduizend automobilisten die dagelijks tussen tussen 15.00 en 18.00 uur in de avondspits op de A15 in de file staan. Wanneer deze forenzen een andere manier van reizen kiezen en niet meer geregistreerd worden op dit traject – tussen afslag Charlois en knooppunt Vaanplein- kunnen ze maandelijks maximaal €130 verdienen. Het initiatief duurt tot wanneer de verbreding van de A15 gereed is. Waarschijnlijk februari 2014.

Mark de Vries van De Verkeersonderneming, dat het project namens de overheid uitvoert, over de actie:

“Dit project moet de economische bedrijvigheid van de Maasstad en met name die in de haven op peil houden. Een spontane oproep heeft weinig effect. Vandaar dat we automobilisten vragen de avondspits te mijden door ze te belonen.”

De afgelopen tijd zijn op de A15 bij Rotterdam ongeveer tienduizend automobilisten geregistreerd die er vrijwel dagelijks in de file staan. Als ruim tien procent meedoet zou er al een grote vermindering in de fileduur moeten ontstaan, zo meldt de Telegraaf.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.