Een fiets compleet van karton? Ja, dat kan. De Israëlische Izhar Gafni had 18 maanden nodig voor zijn creatie, en kwam uiteindelijk met een ontwerp dat slechts 9 kilogram weegt. Hij hoopt de kartonnen fiets in productie te nemen.

De naar eigen zeggen onderhoudsvrije fiets van Gafni is gemaakt van een speciale mix van composietmaterialen, waardoor het geheel water- en vuurbestendig is. Het mooie aan zijn ontwerp is dat een model slechts 20 dollar kost.

De aandrijving wordt verzorgd door een distributieriem van een auto en de banden zijn gemaakt van gereconstitueerd rubber. Eigenlijk is er helemaal geen metaal toegepast in het ontwerp. Erg innovatief!


Meer lezen over:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

@Aldous: Toch blijf ik dan wel benieuwd naar bijvoorbeeld de trapas en of het dan ook gelagerd is (met welk materiaal?).
Desalniettemin tegenstaande het feit dat….. super prestatie. Hopelijk dat dit een groter succes worden in India dan de Tata Nano. Volgens mij heeft dat volk niets aan een filerijdende mensenmassa, maar meer aan goedkope fietsen.

@myself: spelling vriend, spelling 🙁

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.