In het kader van het project ‘Our Future Mobility Now’ werkt Fiat samen met jongeren aan duurzame mobiliteit en CO2-reductie. Het spel ‘eco:Drive Virtual Challenge’ neemt hier een centrale rol in. Dit virtuele spel daagt de speler uit om de beste ecodriver te worden met als hoofdprijs een weekendtrip voor twee personen naar Turijn.

Our Future Mobility Now bundelt de krachten met Fiat met betrekking tot het onderwerp duurzame mobiliteit. Bij dit project werken de belangrijkste Europese autofabrikanten samen met jongeren. Het virtuele Fiat-spel neemt de speler mee om zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden en daagt hem of haar zodoende uit om de beste ecodriver te worden met een leuke hoofdprijs in het vooruitzicht. Het belangrijkste doel van het project is een bijdrage te leveren aan één van de belangrijkste milieudoelstellingen: het reduceren van CO2-uitstoot.

Fiat werkt aan het reduceren van CO2-uitstoot door met het eco:Drive softwarepakket haar bestuurders te informeren en te beïnvloeden om meer (eco-)verantwoord met hun Fiat om te gaan. Maar ook door huidige verbrandingsmotoren te verbeteren, zoals bijvoorbeeld met de MultiAir- en TwinAir-motoren. Fiat is voor het vijfde jaar op rij het merk met de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van alle automerken met een gemiddelde van 118,2 g/km. Fiat staat ook als autofabrikant bovenaan met een gemiddelde van 123,3 g/km. Deze aansprekende resultaten zijn toegekend door JATO Dynamics, een onafhankelijk en wereldwijd bekend automotive consultancy- en researchbureau.

De eco:Drive Virtual Challenge duurt tot 27 april en is te vinden op futuremobilitynow.com.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.