De nieuwe Panda TwinAir Turbo Natural Power op groengas is nagenoeg CO2-neutraal, gerekend vanaf de bron tot aan uitlaat (well-to-wheel). Daarmee stoot de Fiat Panda TwinAir Turbo Natural Power tenminste 73% minder CO2 uit dan elke andere auto: hybride, elektrisch, benzine of diesel.

Bij de Fiat Panda TwinAir Turbo Natural Power is de originele groengas uitrusting, af-fabriek gemonteerd, waardoor hij onder de fabrieksgarantie valt van Fiat en hij verkocht wordt via het normale verkoopnetwerk. Op deze manier zijn kopers verzekerd van de hoogste veiligheidstandaard en onberispelijke kwaliteit en betrouwbaarheid, terwijl ze profiteren van lage rijkosten en toepassing van de meest geavanceerde technologie op dit gebied. Bovendien zijn de twee groengastanks – met ongeveer 12 kg gas, hetgeen overeenkomt met 72 liter bij een druk van 200 bar – onder de wagenvloer gemonteerd om het volume van de bagageruimte zoveel mogelijk onaangetast te laten. Samen met de benzinetank van 35 liter is een actieradius van zo’n 1.000 kilometer haalbaar.

De Fiat Panda Natural Power gedraagt zich met zijn lage CO2-emissie (86 g/km volgens homologatie) en lage brandstofverbruik van 4 kg/ 100 km desondanks sportief en levendig. Dat is te danken aan zijn 80 pk krachtige TwinAir Turbo-motor die vanaf 1.900 toeren reeds 145 Nm koppel paraat heeft.

Met deze lage CO2-uitstoot hoef je tot 2014 geen wegenbelasting te betalen, terwijl voor zakelijke rijders het lage bijtellingstarief van 14% geldt. Nu het niveau van de benzineprijzen richting de 2 euro per liter gaat, is het de overweging waard te kijken naar een alternatief soort brandstof, namelijk groengas, die met gemiddeld 1 euro per liter bijna de helft goedkoper is en die inmiddels bij 105 tankstations verkrijgbaar is. De verwachting is dat Nederland eind 2015 zo’n 200 à 250 groengastankstations telt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.