De Fiat Panda Natural Power heeft de prijs van Most eco-friendly car in Zwitserland in de wacht gesleept. Hij bleef negen concurrenten, waaronder hybrides en elektrische auto’s, voor. De onderscheiding, gesponsord door tijdschrift ‘Schweizer Illustrierte’, is tijdens een officiële ceremonie uitgereikt in de Umweltarena (Spreitenbach), het Zwitserse centrum voor milieutechnologie.

Beter dan de vorige
De nieuwe Fiat Panda TwinAir Turbo Natural Power met 80 pk is de eerste auto ter wereld die is uitgerust met een groengas/benzine tweecilinder motor met turbo. De motor heeft een enigszins hoog specifiek vermogen en hoge koppelafgifte, waardoor een gereduceerd verbruik met rijplezier gecombineerd kan worden. Dankzij nieuwe functies op de Panda – bredere spoorbreedte, speciaal ontworpen torsie as en achtervering voor minder rolneiging – staan handling en comfort van de Fiat Panda Natural Power op een hoger niveau dan de vorige generatie.

4.0 kilo Groengas per 100 km
Wat de uitstoot van CO2 betreft is de Fiat Panda TwinAir Turbo Natural Power in staat slechts 86 g/km CO2 uit te stoten, terwijl het gemiddelde verbruik op groengas slechts 4.0 kg/ 100 km bedraagt. Deze recordwaarden binnen de Fiat Group zijn tevens één van de laagste in de gehele markt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.