De nieuwe Fiat Panda Natural Power beleeft zijn nationale première op Ecomobiel 2012. De kleine auto rijdt op Groengas, en is nagenoeg CO2-neutraal.

Fiat bouwt al ruim een decennium een groot aantal modellen dat af-fabriek is uitgerust om op groengas te rijden onder de naam Natural Power. De nieuwe Fiat Panda op groengas is de nieuwste telg in deze milieubewuste familie en beleeft zijn nationale première op Ecomobiel. Binnenkort wordt het brede Natural Power-modellengamma wederom uitgebreid met de Fiat 500L en de Lancia Ypsilon.

Goedkoop tanken
Nu het niveau van de benzineprijzen richting de 2 euro per liter gaat, is het volgens Fiat de overweging waard te kijken naar een alternatief soort brandstof, namelijk groengas, die bijna de helft goedkoper is en inmiddels bij ruim 100 tankstations verkrijgbaar is. Fiat rekent voor dat de Punto Natural Power voor € 6,30 aan groengas 100 kilometer ver rijdt. Tank je benzine, dan kost dezelfde afstand bijna het dubbele: € 11,94.

Maar ook het milieu heeft baat bij deze keuze. Het grote voordeel van groengas ten opzichte van reguliere fossiele brandstoffen is dat de totale uitstoot van CO2 maar liefst 90% lager ligt en dat de uitstoot van fijnstof en NOx nagenoeg nihil is. Groengas wordt in Nederland gewonnen uit bioafval van boeren, afvalstortplaatsen en waterzuiveringsinstallaties.

€1.250 extra subsidie voor Fiat Natural Power
Naast subsidies, die een aantal provincies toekennen en oplopen tot €3.000, is afgelopen maand een nieuwe subsidieregeling tot stand gekomen voor bedrijven die overgaan tot aanschaf van een schone nieuwe bestelwagen. Deze regeling geldt ook voor voertuigen die zijn vrijgesteld van BPM of die recht hebben op teruggave van BPM, zoals taxi’s en politiewagens. Hierdoor ontvangen eigenaren van Fiat Natural Power bestel- en personenwagens €1.250 subsidie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.