Voor het vijfde jaar op rij is Fiat het merk met de laagste gemiddelde CO2-uitstoot. Het gemiddelde van 118,2 g/km ligt 4,9 g/km lager dan het gemiddelde in 2009. Fiat staat ook als groep bovenaan met een gemiddelde van 123,3 g/km, een verbetering van 2,6 g/km ten opzichte van vorig jaar.

Deze aansprekende resultaten zijn toegekend door JATO Dynamics, een wereldwijd bekend en toonaangevend automotive consultancy- en researchbureau. Met een gemiddelde uitstoot van 118,2 g/km eindigt Fiat vóór merken als Toyota, Peugeot, Citroën, Seat, en Volkswagen.

Dit toonaangevende resultaat is te danken aan Fiats toewijding en een lange termijn strategie die gebaseerd is op een tweezijdige benadering: het implementeren van technologische oplossingen gericht op het terugdringen van verbruik en uitstoot, én het beïnvloeden van het rijgedrag waardoor de bestuurder meer (eco-)verantwoord met de auto omgaat. Eco vriendelijke oplossingen zijn bijvoorbeeld ingenieuze motoren, zoals de TwinAir-tweecilinder (Engine of the Year 2011). Verder zijn alle eco-technologische innovaties gegroepeerd onder ‘Air Technologies’. Slimme vondsten, zoals Start&Stop, Gear Shift Indicator, eco:Drive en ECO mode maken hier deel van uit. Daarnaast is Fiat wereldwijd nummer één op het gebied van groengas/aardgas aangedreven auto’s.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En kunnen de auto’s ook milieuvriendelijk gerecycled worden? Plus natuurlijk milieuvriendelijk produceren.

Een auto kan nog zo weinig co2 uitstoot en hopelijk ook minder fijnstof uitstoot hebben, de productie en recycling moet ook meetellen voor een “groene” auto.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.