Fiat gaat het anders doen met de nieuwe 500
Het stadskarretje gaat de duurzame kant op.

Hier in Europa kennen we de Fiat 500 enkel in combinatie met een verbrandingsmotor, maar in de Verenigde Staten werd de stadsauto als 500e op de markt gebracht. Dit is de 500 zoals we die kennen, maar dan met een elektrische aandrijflijn.

Inmiddels zijn er ook in Nederland wat bedrijfjes actief die de 500e importeren. Hierdoor zijn er de nodige 500e’s op Nederlands kenteken te bespeuren. Zo’n ingewikkelde importconstructie is in de toekomst niet nodig. De nieuwe generatie 500 komt namelijk enkel als elektrische auto op de markt. Daarmee neemt autoconcern FCA afscheid van de 500 met een verbrandingsmotor.

De huidige 500 kwam in 2005 op de markt en heeft sindsdien diverse updates en facelifts gehad. Een nieuwe generatie is er tot op heden nog niet gekomen. Tegenover Auto Express laat FCA topman Olivier Francois echter weten dat deze nieuwe generatie dus volledig elektrisch gaat zijn.

De markt beweegt ook deze kant op. Fiat kan niet achterblijven. De Peugeot 208 komt er als elektrische auto en een andere kleine elektrische auto is bijvoorbeeld de Renault Zoe. Francois omschrijft het als een Tesla voor in de stad wanneer hij over een elektrische 500 spreekt. Het is nog niet bekend wanneer Fiat de nieuwe 500 gaat presenteren.

Foto: een elektrische Fiat 500e in Leiden. Via @minimaatje op Autojunk


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ja een Fiat voor in de stad, zo is de 500 met benzine motor ook bedoeld… alleen vind de NL politiek het leuk om iedereeneen klein truttenschuddertje in te pesten, zodat er nu altijd van die kleine flutauto’s in de weg rijden

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.