Fiat Centoventi concept
De beide partijen hebben een slag te slaan. De elektrische auto is bij beide merken hoegenaamd afwezig.

Verandering is op komst, als altijd. De Peugeot e-208 komt eraan en die auto moet haast wel uitgroeien tot een lieveling onder juniors die een leasewagen mogen uitzoeken, op hetzelfde platform staan de DS3 Crossback en Opel Corsa. De Opel Ampera-e is er uiteraard ook, maar die is nog afkomstig uit de tijd dat het merk uit Rüsselsheim deel was van General Motors.

Om klaar te zijn voor een toekomst die vol is van elektrisch rijden is er het nodige ontwikkelingsgeld nodig. Daar helpt schaalvoordeel. Er wordt gefluisterd door betrokkenen dat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en PSA plannen hebben om samen te werken. Dan gaat het om gedeelde platforms, die zeker ook gebruikt gaan worden voor ev’s. Het gaat dan om de Europese markt en lijkt bij FCA niet al te zeer betrekking te hebben op Chrysler en Jeep, maar bovenal op Fiat.

Want Fiat dat heeft momenteel een weinig indrukwekkend modelaanbod. Een goede, praktische en relatief goedkope elektrische auto, waaraan ook wordt verdiend. Een Panda voor het heden, dat zou Fiat er weer bovenop kunnen helpen. Het merk verdient het. (Via: bloomberg.com)

Beeld: Fiat Centoventi concept, een voorbode op een volledig elektrische Fiat


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.