Een elektrisch busje van een vrij behoorlijk formaat, met naar wens ook een accupakket met een aanzienlijke opslagcapaciteit. Daar zal best vraag naar zijn.

De Fiat E-Ducato is niet nieuw, het elektrische busje is ongeveer een jaar geleden officieel gepresenteerd. Nu nadert dan eindelijk het moment waarop is gewacht, de leveringsstart. Volgens Fiat is het over een paar maanden zover.

Het busje is verkrijgbaar in verschillende configuraties. Qua accupakketten is er keuze uit 47 kilowattuur en 79 kilowattuur, volgens de verouderde NEDC-norm goed voor een rijbereik van respectievelijk 220 kilometer en 360 kilometer. Daarbij aangetekend dat de manier waarop het busje wordt ingezet, in hoge mate bepalend is voor de afstand die kan worden afgelegd. De elektromotor is goed voor 90 kW (122 pk). Voor sneller opladen moet overigens in de buidel worden getast, 6,6 kW op één fase is de standaard, driefaseladen met 11 kW en 22 kW zijn optioneel. Snelladen gaat met 50 kW.

Qua rijbereik wordt goed gescoord, specifiek op dat onderdeel blijven de twee concurrenten, de Renault Master ZE en Mercedes-Benz eSprinter, helaas nogal achter. Vooral de eerste heeft angstaanjagend weinig te bieden.

Het is nu vooral nog afwachten op de prijs, geen onbeduidend detail.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.