Fiat Centoventi
Een proefballonnetje, of is het serieuzer dan dat?

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is gefuseerd met PSA, laatstgenoemde concern was al eigenaar van de merken Peugeot, Citroën, DS en Opel. Al met al begint het een automobiele grootmacht te worden. Dit alles neemt niet weg dat bij FCA nog enige zelfstandigheid wordt betracht als het om de toekomst gaat. Eerder leek het er bijvoorbeeld op dat ook Fiat ten langen leste met ev’s zou komen, nu heeft het er alle schijn van dat de kleinste modellen het veld jammerlijk moeten ruimen.

Zo bezien is het niet verwonderlijk dat volgens Mike Manley, ceo van FCA, wordt overwogen om techniek in te kopen bij Tesla. Een onderstel zou voor een veelvoud aan grote modellen van het concern kunnen worden gebruikt en bovendien worden aanzienlijke ontwikkelingskosten uitgespaard. Of Tesla is te porren voor dit idee is evenwel onduidelijk. Wel bestaat er een relatie tussen FCA en Tesla. Om de uitstoot van FCA binnen Europa sterk te laten zakken, vormt men een groep samen met Tesla. Een dik betaalde en slinkse constructie, maar het scheelt niet mis te verstane boetes.

Fiat, Chrysler en Jeep kunnen onmogelijk op de oude voet verder gaan, maar het lijkt een logischer gedachte dat de veranderingskracht bij PSA vandaan komt. Niet voor niets is er bij PSA een behoorlijk elektrisch offensief gaande. (Via: businessinsider.com)

Beeld: Fiat Centoventi, een elektrische concept car


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.