Het lijkt er op dat Sergio Marchionne, CEO van Fiat & Chrysler, er alles aan doet om de elektrische Fiat 500 in een negatief daglicht te stellen. Eerder al gaf hij aan dat het Fiat-concern een verlies van meer dan 7.000 euro per elektrische 500 maakt. In een meer recente uitspraak geeft hij toe dat de EV-variant van de stadsauto vooral gemaakt wordt om aan verplichtingen van de staat Californië te voldoen.

Dit jaar komt de Fiat 500 BEV in Noord-Amerika op de markt, en wel om twee redenen. In de eerste plaats om aan de strenge uitstootwetgeving van de staat Californië te voldoen (anders mogen ze er geen andere producten verkopen). Ten tweede om engineers van Chrysler kennis te laten maken met elektrotechniek en elektrische aandrijflijnen.

De Fiat 500 BEV beschikt over een lithium-ion accu en een 75 kW sterke elektromotor. De actieradius zou ongeveer 145 km moeten bedragen. Hoeveel het Fiat-concern voor de elektrische 500 (BAV) gaat vragen is nog niet bekend, maar dat het Fiat geld gaat kosten, dat was al even duidelijk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Beetje dom van Fiat hé, verkoop die handel gewoon wat duurder.

@vale46:
Hoeveel duurder kun je een elektrische 500 maken zonder hem uit de markt te prijzen?

@ramshoek: Wie zegt er dat hij goed geprijsd moet zijn?
Als ze dat ding nu gewoon maken maar met break even verkopen. Probleem?

@vale46: ze moeten er natuurlijk wel een X-aantal verkopen om aan de voorwaarden van Californie te voldoen. En met een veel te dure auto gaat dat natuurlijk nooit lukken.

@robbie: Dat staat niet in het artikel hé 😉
Waarom moet juist Fiat zo een grote inspanningen doen? Er rijden toch ook Ferrari’s, Mercedessen, etc. rond in Californië?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.