Deze opmerkelijke uitspraak deed CEO Sergio Marchionne gisteren tijdens een jaarvergadering van de Italiaanse nationale raad voor auto-industrie (ANFIA). En toch zal de elektrische Fiat volgend jaar op de markt komen aan de andere kant van de oceaan. In Amerika zal de 500 EV vanaf medio 2012 in de showrooms staan. Een Europese introductie staat overigens niet in de planning.

In 2010 liet Fiat doorschemeren dat ze aan een EV-variant van 500 werkten. Het Italiaanse merk presenteerde in Detriot de 500 BEV (zie foto), een studieobject met fraaie lichtmetalen wielen en een lederen interieur. De productieversie zal een actieradius van ongeveer 160 km kennen en een topsnelheid van iets meer dan 100 km/u. Officiële specs en een prijs worden later nog bekend gemaakt.

Fiat BEV

In Rome gaf Marchionne te kennen dat Fiat op elke elektrische 500 een bedrag van omgerekend 7.200 euro moet toeleggen. De Fiat-CEO benadrukte ale eens eerder dat elektrische auto’s voorlopig een nichemarkt blijft en dat ze pas na 2020 rendabel worden. De tijd zal het leren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.