Een nieuwe, betaalbare elektrische auto. Het succesverhaal van Fiat, maar dan met volledig elektrische aandrijving.

De Fiat 500e was al eerder aangekondigd, maar nu zijn ook de prijzen bekendgemaakt. Het gaat om een op zeer subtiele wijze, geheel vernieuwde Fiat 500. De auto is groter geworden.

De elektrische Fiat is verkrijgbaar vanaf € 24.900. Voor dat bedrag wordt de Fiat 500e Action geleverd. Een ev met een accupakket met een opslagcapaciteit van 24 kWh en een motorvermogen van 70 kW (95 pk). Opladen gaat op drie fasen, met maximaal 11 kW, snelladen gaat via een CCS-aansluiting met maximaal 50 kW. Het rijbereik bedraagt 180 kilometer (WLTP). Voor de infotainment wordt de smartphone gebruikt, Fiat heeft hiertoe een speciale app ontwikkeld.

Interessanter is wellicht de Fiat 500e Passion. Deze uitvoering heeft een groter accupakket, met een opslagcapaciteit van 42 kWh. Met een volgeladen accu kan de auto een afstand van 320 kilometer afleggen (WLTP). Snelladen gaat met maximaal 85 kW, regulier laden kan op drie fasen met ten hoogste 11 kW. Het motorvermogen is wat gerieflijker dan bij de instapper, de elektromotor is namelijk goed voor 87 kW (118 pk).

Behalve de hatchback en cabrio (met roldak), komt er ook een 3+1. Dat is een Fiat 500 met een de rechterzijde twee deuren die à la BMW i3 openen.

De duurste van de prijslijst is de Fiat 500e Cabrio La Prima, die € 38.900 kost. Een luxe aangeklede 500, dat spreekt vanzelf. Met zaken als tweekleurige 17 inch diamantgeslepen velgen, verchroomde sierlijsten, led-verlichting, eco-leer, adaptieve cruise control en een infotainmentsysteem met 10,25 inch scherm, dab-radio, CarPlay en Android Auto en een draadloze smartphone-oplader. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.