Het ziet eruit als de Fiat 500 die iedereen kent en al weer jarenlang een vaste waarde is, toch is dit een compleet nieuwe auto.

Fiat 500E

De kenner ziet het, de lichteenheden aan de voor- en achterzijde ogen net wat anders. Ondertussen heeft Fiat 500E bijster weinig van doen met de gewone Fiat 500. Te beginnen met de aandrijflijn, die is nu volledig elektrisch. Verder zijn de buitenmaten anders en is het interieur evenmin aan vernieuwingsdrift ontkomen. Opvallend is dat een accentkleur lijkt te ontbreken, terwijl dat een veelvuldig misbruikt middel is om elektrische aandrijving kenbaar te maken.

De Fiat 500E is de eerste elektrische auto van het FCA-concern, met een kleine slag om de arm. De Fiat 500E bestond namelijk al, maar was slechts verkrijgbaar in twee staten van de Verenigde Staten. Als grijze import komen we wel eens een dergelijke, oude Fiat 500E tegen. De nieuwe is helemaal opgewassen tegen de concurrentie. Het gaat om een ev met een accupakket dat een capaciteit van 42 kWh biedt, goed voor een rijbereik van 320 kilometer. Opladen bij de snellader kan met de gangbare CCS-stekker, met maximaal 85 kW. Bij publiek laden ligt de grens op 7,4 kW. Met 87 kW (119 pk) is het motorvermogen vrij bescheiden. Maar als altijd wordt het vermogen vrijwel onmiddellijk geleverd, zodat de Fiat 500E zonder veel twijfel in alle omstandigheden vlot aanvoelt.

De Fiat 500E biedt onverminderde retro-chic. Een goedkoop rugzakje is het al lang niet meer, de auto is verkrijgbaar vanaf € 38.900. Het gaat dan om de Fiat 500E la Prima Cabrio wat zoveel wil zeggen als first edition in het Italiaans en dan met een elektrisch roldak. Zaken als een adaptieve cruise control, noodremfunctie, achteruitrijcamera, een uitgebreid connectiviteitssysteem, stoelen en dashboard met eco-leder – wat dat ook moge zijn – en led verlichting behoren tot de standaarduitrusting.

Deze Fiat gaat uiteraard de concurrentie aan met Mini, het laatste merk biedt zijn Electric met een wat kleiner accupakket voor ongeveer hetzelfde bedrag aan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.