De nieuwe Fiat 500 beleefde vier jaar geleden zijn première en sindsdien zijn er in Nederland al ruim 29.000 exemplaren op kenteken gezet. En dankzij de vele personaliseringsmogelijkheden is er volgens Fiat geen één hetzelfde. Met het nieuwe modeljaar van de Fiat 500 is het aantal keuzemogelijkheden toegenomen.

Geen BPM en belasting
De Fiat 500 krijgt per direct een update, die bestaat uit nieuwe kleuren, nieuwe uitvoeringen en een nieuwe motor. Later dit jaar vindt de 500-familie uitbreiding in de vorm van de ruime Fiat 500L. Ook de keuze in TwinAir-motoren neemt toe. De prijswinnende TwinAir Turbo-motor met 85 pk, die twee jaar geleden werd geïntroduceerd in de 500, krijgt gezelschap van de TwinAir 65. Met een verwachte CO2-uitstoot van 96 g/km is ook de Fiat 500 TwinAir 65 vrijgesteld van bpm en wegenbelasting.

Met de introductie van het nieuwe modeljaar komt de Fiat 500 beschikbaar met donkere bekleding en een nieuw ontwerp 15-inch lichtmetalen velg. De Fiat 500 blijft onveranderd leverbaar als Pop, Easy, Lounge, Rock (alleen 500C) en modieuze by Gucci. Verder bestaat het aanbod ook uit de nieuwe stoere Fiat 500 Street die standaard is voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen en leverbaar is in vijf exterieurkleuren, waaronder mat zwart (Black Jack).

500 Color Therapy
Een compleet nieuwe uitvoering is de 500 Color Therapy. Deze 500 viert een aantal van de pastelkleurcombinaties, waarmee de compacte Fiat de show stal in het Italië van de jaren ’60 en ’70. Deze kleurrijke Fiat 500 is gebaseerd op de 500 Pop en heeft standaard onder meer witte spiegelkappen, witte antenne, ‘poolball-design’ versnellingspook, speciale key-cover en handbediende airconditioning. De Fiat 500 Color Therapy is te verkrijgen in Azzurro Volare, Indie Cream (nieuw), Sole Yellow (nieuw), Pasodoble Red en Tech House Grey.

Met de komst van de TwinAir 65, die aan het eind van het jaar zijn opwachting maakt, staat de Fiat 500 voortaan in de prijslijst vanaf €12.995.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.