Sinds zijn opvallende debuut in 2007 heeft de Fiat 500 zich ontwikkeld tot een absolute bestseller in het segment van de kleine auto’s. Naast de styling heeft waarschijnlijk ook de moderne, groene technologie van de 500 gezorgd voor een indrukwekkend verkoopsucces.

En de populariteit van de Fiat 500 zal zich onverminderd voortzetten want met onmiddellijke ingang is er een nog schonere versie verkrijgbaar. De revolutionaire tweecilinder TwinAir levert 85 pk en de CO2 uitstoot is verder verlaagd naar de uiterst scherpe waarde van 90g/km.

De TwinAir-krachtbron, gekoppeld aan de Dualogic™-automaat versnellingsbak, is grondig gemoderniseerd waardoor de CO2-uitstoot van 92 naar 90 g/km is afgenomen. Daarmee heeft deze Fiat 500 zijn positie verder versterkt in het zeer selecte segment van de meest milieuvriendelijke auto’s op de markt (van 90 g/km en lager). De TwinAir motor is goed voor 145 Nm, 85 pk, een gemiddeld verbruik van 1 op 25,6 met de Dualogic™-automaat en 1 op 25 met de handgeschakelde transmissie. Hij heeft een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 90 g/km met de Dualogic™-automaat en 92 g/km met de handgeschakelde transmissie. Dankzij deze waarden wordt de auto door de overheid beloond en hoeft er tot 2014 geen wegenbelasting en BPM te worden betaald. Zakelijke rijders betalen slechts 14% bijtelling.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.