De Fiat 500 en 500C met 85 pk 0.9 TwinAir Turbo, Start&Stop en Dualogic versnellingsbak staan beiden op de eerste plaats van de lijst met benzineauto’s die de kleinste hoeveelheid CO2 uitstoten.

De lijst werd gepubliceerd in de “Guida al Risparmio di carburante” (Gids voor Brandstofbesparing), samengesteld door de Italiaanse ministeries van Milieu, Infrastructuur en Transport, en Economische Ontwikkeling. Met 90 g/km CO2 concurreert de kleine Fiat met hybride auto’s op het gebied van emissie en verbruik. De TwinAir motor is een mooi voorbeeld hoe technologie het verbruik en de emissies kan reduceren voor een schappelijke prijs.

De TwinAir won al eerder de prijs voor ‘Best Green Engine’ en ‘International Engine of the Year’ in 2011. Ook dit jaar kreeg het motortje de titel van ‘Best Green Engine of the Year’. Fiat werd in 2012 dan ook niet voor niets gezien als het merk met de minste CO2-uitoot onder de Europese best verkopende automerken.

In de afgelopen zes jaar heeft Fiat de gemiddelde uitstoot met 13% gereduceerd van 137,3 naar 119,8 g/km CO2. Dit ligt ruim beneden het doel van de Europese Unie om voor 2015 een gemiddelde van 130 g/km te halen.

Fiat draagt hiermee hun eigen steentje bij aan het reduceren van broeikasgassen in Italie, welke volgens de “Guida al Risparmio di carburante” voor 24,1% afkomstig zijn uit transport. Hiervan wordt 62,1% geproduceerd door personenvervoer. Gelukkig daalde de gemiddelde CO2-uitstoot van auto’s geregistreerd in Italie de afgelopen drie jaar naar 126,2 g/km in 2012, beneden het gemiddelde van de andere EU lidstaten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.