Een vooralsnog onbekende Ferrari-dealer heeft een ombouwset klaarliggen voor de FF, de nieuwste supercar uit Maranello met vier zitplaatsen, vierwielaandrijving en een ruime kofferbak. De ombouw om de 6.3-liter V12 geschikt te maken voor de milieuvriendelijke brandstof zorgt niet alleen voor een vermindering van schadelijke uitlaatgassen, als kers op de taart neemt het vermogen ook nog eens flink toe.

Standaard levert de Ferrari FF een vermogen van 660 pk, met een gevolg dat de CO2-uitstoot uitkomt 360 g/km. Goed voor een donkerrood G-label. CarsUK laat weten dat er een Ferrari-dealer is die deze uitstoot een heel eind naar beneden kan bijstellen met een E85-conversie. Na de aanpassingen loopt de Ferrari FF op bio-ethanol, dat als eigenschap heeft om een stuk schoner te verbranden dan reguliere benzine. Volgens de dealer zou de CO2-uitstoot na conversie uitkomen op minder dan 100 gram per kilometer, wat wellicht als ’te optimistich’ kan worden omschreven.

De vermogenswinst van 226 pk zorgt er logischerwijs voor dat de sprinttijd van nul naar honderd km/u flink afneemt. Standaard doet de Ferrari het in 3,7 tellen, nu zou dat rond de 3 seconden uitkomen. Wat de opgefokte V12 met de topsnelheid doet is nog niet bekend. De gehele ombouw zou bij de dealer zijn uit te voeren voor 1.500 euro. Een schijntje, vergeleken met de Nederlandse aanschafprijs van 363.338 euro voor een FF.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

226pk voor slechts 0.5% van de aankooppijs(NL) Wat een koopje!

226 pk is echt wel veeeeel meer!
Ga ik gelijk mijn wagen ook voorzien van bio-ethanol.

Nou, op het moment dat ik deze auto heb gekocht, ga ik hem gelijk om laten bouwen…

Onder de 100gr zou 14% bijtelling zijn toch?? WTF

BioEthanol op zich zorgt niet voor een noemenswaardige vermogensstijging.
Is het blok wellicht voorzien van een paar blazertjes?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.