Ferrari plant bomen in Mongolië, China.
Door bomen te planten in China compenseert Ferrari alle operationele CO2-uitstoot die het merk in het land veroorzaakt.

Sinds 2012 werkt Ferrari samen met de non-profit organisatie Roots & Shoots van Dr. Jane Goodall om het Million Tree Project uit te voeren. Het doel van dit project is om het agrarische landschap van Mongolië te beschermen en de natuur te herstellen met de aanplant van bomen. Tot nu toe heeft Ferrari 111.267 bomen in Mongolië laten planten.

Elke gedoneerde boom neutraliseert gedurende zijn levensduur 250 kilo CO2. Hiermee compenseert Ferrari alle operationele uitstoot in China, inclusief de bouw van de auto’s in Maranello, transport van Italië naar China, de gemiddelde afstand die eigenaren in een jaar rijden en het Chinese kantoor.

De auto’s worden sowieso gebouwd in de fabriek met zelf opgewekte schone energie. Ongeveer 17 procent van de jaaromzet werd geinvesteerd in productontwikkeling, waardoor in de afgelopen jaren de CO2-uitstoot van de auto’s zelf met 40 procent naar beneden ging terwijl er 100 pk bij kwam. Ferrari heeft ook 250 miljoen euro geoormerkt voor onderzoek en ontwikkeling naar verdere reductie in de komende 5 jaar.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.