Luca di Montezemolo, CEO van Ferrari, staat bekend als een succesvol zakenman, en één van zijn nieuwste projecten is een privaat treinproject. Het gaat om de Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV), die met een snelheid van 300 km/u door Europa moet gaan rijden.

Di Montezemolo en een consortium aan zakenlieden investeren in totaal 1,3 miljard dollar in het project. De eerste plannen zijn om in Italië 25 hogesnelheidstreinen met een opvallend luxe interieur te laten rijden. Een enkeltje Rome-Milaan duurt dan nog maar 2,5 á 3 uur, terwijl men onderweg gebruik kan maken van WiFi, TV en recent uitgebrachte films. Met de auto duurt deze rit ongeveer 5,5 uur.

Montezemolo hoopt dat NTV een aandeel van 25% zal veroveren in de Italiaanse treinmarkt die nu nog in handen is van de overheid. Meer foto’s van het type trein dat zal worden gebruikt zijn te zien op Flickr.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Haha, mooi project! Alleen jammer dat je vanaf het treinstation alsnog een auto nodig zal hebben…

@autoblogger: Dan is een deel-EV (car2go-achtig iets) helemaal ideaal. 🙂

@aldous: ja, echt iets voor Ferrari 😉

@autoblogger: Ferrari heeft hier weinig tot niets mee te maken, behalve dan dat de CEO zijn privévermogen graag in dit treinproject steekt. 😉

Aan de andere kant, een auto-trein met deel- en/of huur-EV’s achterin is wellicht een leuke combi.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.