Reeks Nissan e-NV200's met bijbehorende monteurs
Onderhoudsbedrijf en technisch dienstverlener Feenstra zet elektrische busjes in. Met de keuze voor de Nissan e-NV200 is het bedrijf niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste.

Er kan zomaar een elektrisch busje komen voorrijden, als een storing is aan de cv-ketel verholpen moet worden. Want cv-ketels behoren tot de zaken waarmee het bedrijf zich bezighoudt. Uiteraard gaat het nu om de autokeuze. Een busje op diesel is niet langer de norm. Er worden nu eerst zes Nissan e-NV200’s ingezet bij de servicedienst van het bedrijf in Amsterdam.

Deze bescheiden start is het begin van veel meer. Wanneer de zes elektrische busjes voldoen, wordt spoedig een groot aantal van die Nissans in de vloot opgenomen. Voor 2024 wil Feenstra namelijk alle auto’s hebben vervangen voor een elektrische variant. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de werkzaamheden hieronder lijden. Medewerkers die echt veel kilometers maken, kunnen dus op diesel blijven rijden tot er busjes zijn met een echt groot rijbereik.

Daarover gesproken. De Nissan e-NV200 heeft inmiddels een accupakket van 40 kWh en is daarmee goed voor een rijbereik van 301 km (volgens de WLTP-norm). Voor een gemiddelde werkdag zou dat ruim moeten volstaan, dat lijkt althans een logische gedachte.

Duurzaamheid wordt gezien als een groot goed door Norbert Posthumus, manager procurement bij Feenstra: “Door een groot deel van ons wagenpark elektrisch te maken, geven we een duurzaam signaal aan medewerkers, klanten en toeleveranciers. We adviseren ook op het gebied van duurzaamheid, we laten zien dat we het zelf ook zeer serieus nemen. Bij onze ambitie horen niet alleen woorden, maar ook daden.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.