Nissan introduceerde vandaag op de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover de volledig elektrisch aangedreven e-NV200 Concept. De bestelauto is uitgevoerd in de kleuren van FedEx.

Nissan bevindt zich in de laatste fase van de ontwikkeling van zijn tweede in serie geproduceerde, volledig elektrisch aangedreven voertuig, de e-NV200 Concept. De compacte Nissan e-NV200 biedt dankzij zijn schone aandrijflijn ondernemers met een groen geweten een baanbrekend soort mobiliteit.

Nissan werkt al sinds december 2011 samen met FedEx Express. Om tijdens de ontwikkeling van de elektrisch aangedreven bestelauto niets aan het toeval over te laten, heeft de pakketdienst wereldwijd 130 e-NV200’s in gebruik. FedEx is een ideale partner gebleken voor het fijnslijpen van de Nissan e-NV200.

Holistische benadering
FedEx Express streeft ernaar de milieu-impact van zijn wereldwijde wagenpark te beperken. De vloot voertuigen wordt beheerd vanuit een holistische benadering om het brandstofverbruik en de uitstoot terug te dringen. Op deze manier heeft het bedrijf al meer dan 80 procent van zijn doelstelling – verbeteren van de efficiency van het wagenpark met 20 procent in 2020 – gerealiseerd.

Ingenieurs van Nissan en FedEx zijn in december 2011 gestart met de samenwerking bij het testen van het e-NV200 prototype in Londen. Die is onlangs uitgebreid naar Yokohama, Japan, om nog meer waardevolle gegevens over het gebruik in de praktijk te verzamelen. Hiermee kan Nissan al voor de start van de productie in 2013 tegemoetkomen aan de wensen van klanten. Nissan breidt de tests nu ook uit naar Singapore, de VS en Brazilië.

Nissan wil auto’s zonder uitstoot aan zijn serie lichte bedrijfsauto’s toevoegen. De e-NV200 is de tweede van vier elektrische voertuigen (EV’s) die Nissan in serieproductie neemt. De e-NV200 combineert de geavanceerde aandrijflijn van de volledig elektrisch aangedreven LEAF met het laadvermogen, de veelzijdigheid en de praktische inzetbaarheid van de NV200 waarop hij is gebaseerd.

Nissan zorgt ervoor dat de e-NV200 de sterke, soepele acceleratie krijgt die elektrische voertuigen kenmerkt, terwijl tegelijkertijd de CO2-uitstoot tijdens het gebruik nihil is. Verder voorziet Nissan de e-NV200 van andere unieke eigenschappen, zoals de mogelijkheid tot snelladen en een innovatieve uitgang waarmee de bestuurder ieder elektrisch apparaat in de e-NV200 kan aansluiten, zodat hij overal kan werken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.