Voor de Tokyo Motor Show heeft Toyota, in navolging van de Japanse concurrentie, bekend gemaakt welke vernuftigheden ze meenemen naar dit autofeestje. Als eerste is daar de Toyota FCV-R. Een concept die vanaf de zijkant veel overeenkomsten met de derde genertie Prius toont, maar onderhuid compleet anders is. Deze auto is namelijk voorzien van een brandstofcel. Ziet Toyota toekomst in waterstof?

FCV-R staat voor ‘Fuel Cell Vehicle – Reality and Revolution’. De vierzitter heeft een gestroomlijnd design en aan boord is een hogedruktank voor waterstof te vinden. Deze schijnt optimaal geplaatst te zijn zodat er voldoende zit- en bagageruimte overblijft, iets waar het waterstofauto’s nog wel eens aan wil ontbreken. Toyota claimt een actieradius van 692 km op één lading waterstof. Nogmaals, dit is nog maar een conceptversie. Toyota heeft echter wel aangegeven dat ze in 2015 met een productiemodel op de markt willen komen.

2015 is het jaar dat meerdere merken met een waterstofauto op de markt willen komen. Hyundai wil tegen die tijd bijvoorbeeld de iX35 FCEV commercieel gaan uitrollen.

De overheid wil de komende jaren meer waterstof-tankstations in Nederland gaan aanbieden. Momenteel zijn dat er slechts twee, maar volgens Verkeersminister Melanie Schultz verandert dit zeer spoedig. Ze spreekt zelfs over een ‘waterstof walhalla‘.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.